פרויקטים ייחודיים
ההזדמנות להחשף לרכישות ייחודיות במחיר פרי - סייל לפני כולם
בדוח המסכם את פעילות החברה בכל שנה, אנו מציגים את התחזיות שלנו לשנת הכספים הבאה. תחזיות אלו הינן חשובות מאד לניהול האסטרטגיה של החברה ובאמצעותה נקבעות החלטות רבות, כגון מימון עסקאות, לקיחת ופריעת אשראי, השקעות נוספות, הנזלת נכסים, רמות מחירים לנכסים ועוד.
אז מה חשבנו בשנת 2024?
כאמור, אנו מנתחים זאת לצרכי קביעת אסטרטגיה, אך מהתבוננות בסקירה שיצאה בסוף שנת 2023 לקראת שנת 2024, נראה ש'פגענו' במרבית התחזיות שלנו. בהתאם התנהלותה של החברה הייתה נבונה ושקולה.
על מנת שלא לחזור על הסקירה משנה שעברה, נעבור על הנתונים המרכזיים המשפיעים על הכלכלה האמריקאית ועל שוק הנדל"ן.
האינפלציה
כפי שחשבנו לפני כשנה, האינפלציה מוגרה ברובה והיא נמוכה מ- 3%. הערכנו שרמה כזו תאפשר לנגיד להתחיל להוריד את הריבית, כפי שאכן קרה. דווקא בחירתו של טראמפ לנשיא המדינה, תכוניותיו ובעיקר המיסים שבכוונתו להשית שעלולים להעלות את האינפלציה ושוק העבודה שנותר חזק, יצרו תחושה בשווקים שהאינפלציה עלולה להרים את ראשה בשנת 2025.
אנו נוטים להעריך שהנגיד של הבנק המרכזי פאוול, לא יאפשר לזה לקרות וישתמש בכלי הריבית בכדי למנוע מהאינפלציה לעלות בחזרה.
גרף האינפלציה
גרף ה- Core Inflation
GDP – התוצר
הצמיחה בארה"ב, הנמדדת באמצעות התוצר, נותרה יציבה ואיתנה בשנת 2024 ואנו בהחלט רואים את המגמה נמשכת לתוך 2025. ברור שכבכל כלכלה, גם בארה"ב יש פערים גדולים בצמיחה לנפש בין העשירים לבין מעמד הביניים הנשחק, ולכן הם בחרו בטראמפ, אך אין ספק שהכלכלה שהוא מקבל היא מהטובות והיציבות בעולם ונקווה שהרפובליקאים ידעו לסייע לה במקומות שהיא צריכה ולאפשר לה, בתור הכלכלה הגדולה והחשובה בעולם, להמשיך לצמוח בקצב טוב.
גרף ה- GDP
אבטלה
האבטלה היא מרכיב חשוב ובעל סתירות רבות. מצד אחד, תעסוקה גבוהה מחזקת את כוח הקנייה של העובדים, מאפשרת להם לקבל שכר גבוה יותר ומביאה איתה צמיחה, ומאידך, היא מעלה את המחירים כשהצרכן האמריקאי הולך וקונה יותר והבעיה העיקרית – היא מעלה את האינפלציה.
על כן, באופן מוזר, אנו רוצים נתונים פחות טובים בתחום זה, ואכן כך מסתמן בחודשים האחרונים כשלחצי השכר פוחתים והאבטלה עולה קלות. מכאן שהדבר תומך בהורדות ריבית וההיפך, קיטון באבטלה ויותר תעסוקה – מורידים את השוק… מבלבל?
גרף האבטלה
ריבית
כל זה באמת מביא אותנו אל הריבית. לאחר ההפחתה האחרונה בדצמבר 2024 הגיעה הריבית ל= 4.5%. אגב, בדיוק כפי שצפינו בשנה שעברה. כעת הנתונים אינם חלשים מספיק בכדי שהריבית תמשיך לרדת בחדות ואנחנו נעריך, בזהירות, שהיא תרד עוד פעמיים, בסה"כ במחצית האחוז, ותגיע ל 4% – נתון חיובי לשוק הנדל"ן ואגב גם לשווקי האג"ח.
גרף הריבית
תשואת אגרות החוב
כך, ראינו באמת ירידה בתשואות אגרות החוב. כלומר, מחיריהן עלו. נחטא לרגע בהסבר
המתמטי – ככל שהריבית יורדת והתשואה יורדת, מחיר אגרות החוב עולה במכפלת המח"מ שלהן. כך שלאורך השנה משקיעי אגרות החוב נהנו מרווחי הון.
תשואת אגרות החוב האמריקאיות הן אלו שמהן נגזרות גם ריבית המשכנתאות והם מסמנות ירידת ריבית לכיוון ה- 4% כפי שניתן לראות בגרף למטה. זה אולי אחד מהתהליכים החשובים לשוק הנדל"ן אשר יאפשר ריביות נמוכות לרוכשי הבתים בארה"ב, יפתח אפשרויות מימון, יחזיר גופים מוסדיים וקרנות לשוק ויחזק את הסנטימנט החיובי בשוק.
גרף תשואות אגרות החוב
גרף התפתחות ריבית המשכנתאות
S&P 500
לא נתעלם בסקירה השנה ממדד ה- 500 P&S, המדד שבשנים האחרונות הפך לחביבם של המשקיעים הצעירים. קרינו כיצד החברות האופנתיות, ה- AI למיניהן, מייצרות דוחות טובים יותר מרבעון לרבעון ומניותיהן ממשיכות לעלות לצד הגעתן למכפילים מאד גבוהים. הנחת העבודה שהן ימשיכו לעלות ללא הפסקה אינה מובן מאליו וברור שבמהלך השנים הקרובות נראה גלי מימושים וגם ירידות בשווקים. ראינו כיצד לאחר הודעת הנגיד האחרונה, השווקים ביצעו מספר ימים של תיקון למטה. מזכירים לנו שמניות אלו גם יכולות לרדת, והרבה.
גרף ה- S&P 500
Case Shiller – ארה"ב ודרום-מזרח מישיגן
שנים רבות שאנו בוחנים את מגמות שוק הנדל"ן באמצעות מדד Case Shiller הכללי והאזורי. בגרפים מטה ניתן לראות כיצד למרות 'בטן' בתקופת שיא העלאות הריבית באמצע 2022, הרי שהמחירים בתחום הבתים הפרטיים במרבית המדינות המשיכו לעלות. ביתר שאת במדינות בהן קיים מחסור גדול בהתחלות בנייה ואלו שלא נחשבו אופנתיות בעשור האחרון. לכן, הבאנו את הדוגמא של המדינה בה אנו משקיעים – מישיגן.
מיעוט התחלות הבנייה לצד הביקוש הגובר ממשיכים לדחוף את המחירים למעלה. אנו רואים את זה במרבית מכירות הבתים שביצעו הברוקרים עבורנו במהלך שנת 2024. איננו רואים מה יאט עליות אלו מלבד האטה חמורה ומיתון. אנחנו כן רואים מיעוט בכמות העסקאות וזאת לנוכח ההמתנה להורדות הריבית, כאשר רוכשים פוטנציאלים רבים יושבים על הגדר וממתינים לריבית נמוכה יותר כדי להתחייב על משכנתא. תהליך שמוכר גם מישראל.
גרף ה- Case Shiller דרום-מזרח מישיגן
גרף ה- Case Shiller ארה"ב
מדד מחירי הנדל"ן המסחרי בארה"ב
אנו רואים בעיות בשווקי נדל"ן אחרים כגון שוק מגורי היוקרה, הנדל"ן המסחרי ובעיקר המשרדים. שמועות בשוק מדברות על החלטה של טראמפ ואילון מאסק לעידוד חזרה של עובדי ההייטק לעבודה במשרדים. ללא השפעה רגולטורית, איננו רואים שינוי במגמה זו, ואף להיפך. זה אולי יתרום לביקוש נוסף למגורים, אך אינו מסמן טובות על שוק זה.
גרף מדד מחירי הנדל"ן המסחרי בארה"ב
שע"ח דולר ש"ח
קשה מאד להעריך את שוק המט"ח ובדגש על שער החליפין. ראינו שלאחר עליות חדות בתחילת המלחמה ולמרות החששות המרובים, הורדת הדירוג של ישראל, הגרעון העצום והפגיעה בכלכלה, השקל ממשיך להתחזק מול הדולר.
הערכתנו ל- 2025 מתבססת על כיוון הריביות. ככל שהריבית בארה"ב תמשיך לרדת ובישראל לנוכח האינפלציה תישאר גבוהה, הרי שפער הריביות יתגבר על כל האירועים האקסוגניים והשקל ימשיך להיות חזק, לפחות ברמה בה הוא נמצא כעת. ברור שמאידך, כל אירוע חיצוני חזק, ישפיע ויעודד בריחה לביטחון, דהיינו לדולרים ויחליש את השקל.
גרף שער החליפין
**אין לראות באמור לעיל כייעוץ ו/או המלצה להשקעה. פרטי ההשקעות שלנו יוצגו בפני 35 ניצעים בלבד בכפוף לחוק הרשות לניירות ערך (תשכ"ח-1968).
לקבלת מידע מלא על עסקאות פתוחות לגיוס כרגע
לקבלת פרטים על הזדמנויות רכישה פתוחות, יש למלא פרטים
דיסקליימר ** אין לראות באמור לעיל הצעת השקעה או התחייבות לתשואה והינה לתצוגה בלבד. ההצעה הינה כללית ומיועדת לשלושים וחמישה הניצעים הראשונים שיכנסו למו"מ עם החברה אודות היקף ההשקעה ותנאיה.
הזדמנות להחשף לההזדמנויות רכישה יחודיות במכירה מוקדמת! מלאו פרטים
פרויקטים עתידיים
מחירי פרי-סייל
ההזדמנות להחשף להשקעות יחודיות במכירה מוקדמת
לפני כולם
0 תגובות